Voorjaar: Rome - aeneastravel.nl

Go to content

Main menu:

Voorjaar: Rome

 

ROME, EEUWIG EN BIJZONDER  (20-25 maart 2018)

Rome. Eeuwenoud  en levendig. Rolf en Inge zullen u op unieke wijze het Rome van de keizers laten beleven samen met  dat van Christenen en Renaissance. Een reis met niet alleen bekende plaatsen als Colosseum, Forum Romanum en Sint Pieter, maar zeker ook het onbekende Rome zoals de havenstad Ostia, een fietstocht over de Via Appia en een bezoek aan de opgravingen van de necropolis onder de Sint Pieter. Geniet van de smakelijke verhalen en de typisch Romeinse keuken.
Voorlopig programma:

Dag 1  heenvlucht per Transavia, korte lichttour door Rome en diner in hotel.

dag 2: van Romulus tot Nero
Vandaag wandelen wij rond in het prachtige archeologische park van Colosseum, Palatijn en Forum Romanum. Naast de bijzondere monumenten uit koningstijd, republiek en vroege keizertijd komen de beroemdste verhalen uit de Romeinse geschiedenis uitgebreid aan bod. Uiteraard zijn deze ook opgenomen in een uitgebreide reader. Diner (per taxi) op de plek waar Julius Caesar ooit vermoord werd.

dag 3 We beginnen vandaag met de ‘zondagse heuvel’, de Gianicolo (taxi) waar we achtereenvolgens de dichter Tasso en Anita en Giuseppe Garibaldi ontmoeten. Boven heeft u een prachtig uitzicht over de stad met aan uw voeten de wijk Trastevere. Daar bezoeken wij o.a. de Santa Maria in Trastevere, één van de oudste Mariakerken van Rome. We steken dan Tibereiland over en komen bij de Muil van de Waarheid. Een aantal bijzondere gebouwen ligt hier omheen: de Januspoort, de Vestatempel en de Tarpeische rots. Vanaf het Circus Maximus nemen we een taxi naar de Via Appia Antica. Hier maken we een fietstocht langs het mooiste stuk van deze antieke snelweg. Per bus en metro reizen wij terug. Diner vlakbij het hotel.
dag 4: bedevaart naar Rome, Middeleeuwen en later
Vandaag bezoeken wij de traditionele bedevaartskerken van Rome: De Sint Jan in Lateranen en de Heilige Trappen, de Sint Paulus Buiten de Muren, de Santa Maria Maggiore en de Sint Pieter. Hier bekijken wij niet alleen de indrukwekkende bovenkerk, maar nemen ook deel aan een tocht door de necropolis die zich onder de Sint Pieter bevindt en slechts beperkt toegankelijk is.  
Avond: diner, gevolgd door bezoek aan uitstekende ijssalon naast de Trevifontein.

dag 5 maart: receptie en curiositeiten van Rome
In Rome bleef niets gelijk, maar anderzijds kende de Romein geen prullenbak: kortom alles bleef, maar kreeg een andere functie. Vandaag beleven we dit verschijnsel tijdens een wandeling langs het Capitool (per taxi heen), het Campo dei Fiori (tevens bezoek aan de leuke markt), het Piazza Navona, Pantheon, Santa Maria Sopra Minerva, de Sant'Ignazio en de Skeletkerk. Diner in de buurt van het hotel.

Dag 6: de ochtend heeft u vrij om zelf van Rome te genieten. Na de lunch vertrekken wij om 2 uur per bus naar Ostia voor een bezoek aan de oude Romeinse havenstad. Het vliegveld ligt hier pal naast. Uw vlucht vertrekt pas om 20.30 uur zodat we tot 17.30 uur in Ostia kunnen blijven.Gegevens van de reis:
Prijs: 1239 euro per persoon op basis van 2pk of 1399 euro per persoon op basis van 1pk.

Inbegrepen:
- Vluchten per Transavia vanaf Rotterdam naar Rome inclusief luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen. Ruimbagage a 15 kg is inbegrepen. Tegen een kleine meerprijs (10 euro) kunt u ook 20 kg meenemen.
- Transfers per touringcar of taxi van luchthaven naar hotel en v.v. Op de terugweg inclusief bezoek aan Ostia Antica.
- Taxikosten, bus en metro volgens programma.
- Fietshuur op de Via Appia Antica
- Een mooi viersterrenhotel in Rome op basis van LO.
- Vijf diners excusief drankjes
- Alle entréegelden volgens programma
- Toeristenbelasting in Rome
- Calamiteitenfonds, ANVR, SGR en boekingskosten
- Een plattegrond van Rome en een kofferlabel
- Persoonlijke begeleiding tijdens de hele reis en alle rondleidingen

Niet inbegrepen zijn: lunches, drankjes bij het diner en persoonlijke uitgaven

Inschrijving:
U kunt inschrijven door het bijgevoegde inschrijfformulier ingevuld en ondertekend per email (rolfingesmit1@gmail.com) of post aan ons te sturen. Daarna ontvangt u een definitieve bevestiging. De reis gaat door bij 12 deelnemers en het maximum aantal deelnemers is 24. De reis gaat door, maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Tot slot nog goed om te vermelden dat het administratieve deel van de reis door de reisorganisatie Labrys Reizen te Nijmegen wordt verzorgd, waar mevrouw Sandra van Eekelen de contactpersoon zal zijn. Van haar ontvangt u ook de reisbescheiden en de facturen. Hierdoor bent u tevens verzekerd van de garantie van SGR en ANVR. Tevens kunt u via Labrys reizen ook een reis-of annuleringsverzekering afsluiten.

 
 
Back to content | Back to main menu