Van Stonehenge naar Hadrians Wall - aeneastravel.nl

Go to content

Main menu:

Van Stonehenge naar Hadrians Wall

We willen in september 2021 een reis organiseren door het zuiden van Engeland en langs Hadrian's Wall. We hopen in maart meer gegevens te kunnen publiceren. Het voorlopige programma ziet er zo uit:


De Romeinen in Engeland, van Stonehenge tot Hadrian’s Wall

Dag 1
Vlucht naar Gatwick. Per bus naar Paleis Cogidubnus in Fishbourne. Deze vorst was een vazalkoning van de Romeinen.  Hotel in Chichester.

Dag 2
Wandeling door de  Chichester Conservation Area langs o.a. Cathedral, Chichester Cross en het museum The Novium, dat de interessantste Romeinse vondsten uit de omgeving herbergt. In de middag bezoeken we de Romeinse villa Bignor met de meest complete Romeinse mozaïeken van Engeland. Het wordt vaak vergeleken met de villa van Piazza Armerina op Sicilië. Cloisters Café Gallery for cream tea/afternoon tea.

Dag 3
Een dag vol raadselachtige monumenten uit de prehistorie en later: natuurlijk mag Stonehenge niet ontbreken, maar zeker zo interessant zijn de Avebury Stone Circle en Silbury Hill. Tot slot de curiositeit van het Witte Paard.
Dag 4
Bath is beroemd om zijn Romeinse Baden, die nog steeds in gebruik zijn. Alternatief onderweg naar York krijgen we een rondleiding door de Oxford Bodleian Library. In beide gevallen is er tijd om zelf rond te kijken en te lunchen.  Hotel in
York.
Dag 5
Wandeling door het oude centrum van York, dat vroeger diende als backup achter Hadrians Wall. Werd de muur doorbroken, moesten de legioenen van York de vijand terug slaan. Vrije middag. Evensong in York Minster.
Dag 6
Onderweg naar Carlisle bezoeken we het Aballava Roman fort en de Church of St. Michaels, stadswandeling en Roman Frontier Gallery, hotel in
Carlisle.
Dag 7
Hadrians Wall tot Hexham deels te voet langs een mooi bewaaard stuk van de Muur. O.a. Bir
doswald Roman Fort.
Dag 8
Hadrians Wall met o.a. Vindovala Roman Fort en Mithras temple gelegen in het tracé van Hexham naar Newcastle.
terugvlucht vanaf Newcastle

 
Back to content | Back to main menu