Trier


DE ROMEINEN IN TRIER, 4 DAAGSE REIS                              

   7 -10 decem
ber    


Trier, Augusta Treverorum, werd door de Romeinen onder keizer Augustus gesticht en bereikte in de derde eeuw zelfs de keizerlijke residentie en hoofdstad van het westen van het Romeinse Rijk. Bij deze status hoorden uiterlijk imponerende bouwwerken en een aantal daarvan is bewaard gebleven zoals de Porta Nigra, de Keizerthermen en het Amfitheater. Uit deze periode stammen ook indrukwekkende vondsten die in diverse musea ten toon worden gesteld zoals wandschilderingen uit het paleis. Maar Trier heeft veel meer te bieden: een gezellig centrum met oude middeleeuwse gebouwen, de Moezel en bijzondere kerken. Op de heenreis bezoeken we het Thermenmuseum in Heerlen.

gallery/images-porta-nigra
gallery/images-helena-mozaiek

Programma:
Dag 1 Vertrek per bus vanuit Nijmegen. Onderweg bezoeken we in Heerlen het Thermenmuseum en maakt u uitgebreid kennis met de historie van Trier. We verblijven in het Best Western Hotel, dat een prima locatie biedt om de stad te voet te verkennen.. Diner in het oude centrum.
Dag 2 Vanmorgen wandelen we door de tuinen van het Keurvorstelijk Paleis naar de Basilica, de troonzaal van Constantijn. Daarna volgt een bezoek aan de Dom en de Onze-Lieve-Vrouwekerk, die samen op de plaats staan van het paleis van de keizer. Na de lunch zien we vondsten uit dit paleis met als hoogtepunt de fresco’s waarop ook Helena, de moeder van de keizer afgebeeld zou zijn. Tot slot bekijken we de gezellige markt en beklimmen de zeer intacte Porta Nigra. Diner in het centrum.
Dag 3 De collectie van het Landesmuseum is subliem. Het beroemde Neumagener Weinschiff staat hier evenals een complete grafstraat, bijzondere mozaieken en beelden. Dankzij moderne techniek kunnen we ook ervaren hoe Trier er vroeger uitzag. Na de lunch bezoeken we de Keizerthermen en het Amfitheater. Diner in het centrum.


Dag 4 De ochtend is vrij om zelf van Trier te genieten. We vertrekken weer per bus en maken nog een stop in Longuich bij de restanten van een Romeinse villa. Hier kunt u ook van de inbegrepen afscheidslunch genieten alvorens we terugreizen naar Nijmegen.

gallery/images-neumagener-weinschiff
gallery/images-moezel-en-rom-brug

Reisgegevens en inschrijving        
De reissom bedraagt op basis van een tweepersoonskamer bij 20-25 personen 699 euro. Toeslag éénpersoonskamer 102 euro.  U kunt inschrijven door een email aan rolfingesmit1@gmail.com met daarbij  het inschrijfformulier uit de nieuwsbrief. De inschrijving sluit zodra de reis vol is.

Inbegrepen:                                                           

- vervoer per luxe touringcar                                                                                                                  
- drie hotelovernachtingen in het Best Western Hotel Trier                                                        
- alle rondleidingen, alle entréegelden, reisbegeleiding en gebruik geluidssysteem in Trier      
-
toeristenbelasting, bijdrage Calamiteitenfonds                                                                                

- 3 uitgebreide diners excl. drankjes en een afscheidslunch.
Niet inbegrepen:                                                                                                                                         
de andere lunches,boekingskosten en verplichte SGR-bijdrage a 5 euro p.p.                                                                                                                                      
Opmerkingen:  
De reisorganisatie Labrys Reizen te Nijmegen zal voor ons als altijd de administratieve afwikkeling van de reis verzorgen. Via hen zijn wij verzekerd bij SGR en ANVR en kunt u ook een verzekering afsluiten.
Bij al onze reizen rekenen we er op dat de deelnemers goed ter been zijn.


Wijzigingen in programma zijn voorbehouden.

gallery/images-dom-en-olv
gallery/images-markt