Rondreis Sardinie - aeneastravel.nl

Go to content

Main menu:

Rondreis Sardinie

Sardinie is binnen Italie een unieke bestemming: naast een schitterend, zeer afwisselend landschap biedt het een schat aan cultuur, een verrukkelijke keuken en een bevolking die zo geisoleerd is geweest dat haar tradities met recht uniek mogen worden genoemd. Het voorlopige programma ziet er in het kort zo uit:

Dag 1: Na aankomst b
ezoek aan de Romaanse kerk Trinità di Saccargia in een landschap vol kurkeiken; wandeling door het oude centrum van Alghero. Diner in gezellige trattoria.

Dag 2:  In Porto Torres bekijken we de Romeinse brug en de San Gavino met bijzondere crypte.
Ook Monte d'Accoddi met haar piramide-achtige bouwwerk en het archeologisch museum van Sassari staan op het programma.

Dag 3: Rijdend langs de
oostkant van het eiland zien we prachtige Kreeftenkust.  Na een koffiestop in Bosa rijden we het binnenland in en verschijnen massa's nuraghes. We bezoeken de nuraghe Losa en reizen door naar Cagliari.

Dag 4: In Cagliari maken wij een wandeling door de stad; we passeren een Punische crypte, een Romeinse villa, de Olifantentoren en eindeigen met de prachtige collectie van het Archeologisch museum. De mooiste Nuraghenbeeldjes en de Giganti di Monte Prama vormen het hoogtepunt van de collectie. Vrije middag.
Dag 5: Onderweg naar het noorden bezoeken we de meest bijzondere nuraghe: Su Nuraxi. Hier komt de wereld van de Nuraghenbewoners echt tot leven. Tharros is een prachtige Romeinse opgraving, aan zee gelegen. We overnachten in het gezellige centrum van Oristano.Dag 6:  Dwars door het binnenland reizen wij naar het prachtige agriturismo Tenuta Pilastru. Onderweg bezoeken we het bronnenheiligdom Santa Cristina, de bizarre maskers van Mamoiada en de stad van de muurschilderingen Orgosolo. Diner in het agriturismo.
Dag 7:
een mooie en rustige dag. We maken in Porto Rotondo kennis met de Nieuwe Mediterraanse Architectuur en maken een boottochtje naar het eiland Caprera waar we het Casa Bianca van Garibaldi bezoeken.
Dag 8 De hele ochtend kunt u nog gebruiken om Olbia te verkennen. In de namiddag vliegt u terug met Transavia.

REISGEGEVENS

Data 11 tot 17 september 2021
Groepsomvang: minimaal 12 en maximaal 25 personen.

Inschrijving:
De inschrijving start in januari
Meer informatie via onze nieuwsbrief of rolfingesmit1@gmail.com

 
 
Back to content | Back to main menu