Rondreis Sardinie
Sardinie is binnen Italie een unieke bestemming: naast een schitterend, zeer afwisselend landschap biedt het een schat aan cultuur, een verrukkelijke keuken en een bevolking die zo geisoleerd is geweest dat haar tradities met recht uniek mogen worden genoemd. Het voorlopige programma ziet er in het kort zo uit:

gallery/images-DSC07235
gallery/images-download_8cq39178
gallery/images-download--1-

dag 1, vr 10-09
Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Olbia. We doorkruisen het binnenland van de Gallura en zien onderweg de Trinità di Saccargia, de bekende twaalfde-eeuwse Pisaans-
romaanse kerk, die herkenbaar is aan haar gestreepte uiterlijk. Onderweg krijgt u een uitgebreid overzicht van de historie van Sardinië. Bij aankomst in Alghero, waar twee overnachtingen zijn, maken we een wandeling door het schilderachtige plaatsje gevolgd door het diner.
dag 2, za 11-09

In Porto Torres bekijken we de Romeinse brug en de San Gavino met bijzondere crypte. Ook de trappiramide van Monte d'Accoddi staat op het programma. Indien mogelijk brengen we tevens een bezoek aan archeologisch museum Museo Nazionale Giovanni Antonio Sanna in Sassari, dat een goed overzicht van de Sardijnse cultuur geeft.
dag 3, zo 12-09

Rijdend langs de oostkant van het eiland zien we de prachtige Kreeftenkust. Na een koffiestop in Bosa rijden we het binnenland in en verschijnen massa's nuraghes. We bezoeken de nuraghe Losa en reizen door naar Cagliari.
dag 4, ma 13-09

Wandeling door de oude binnenstad van Cagliari. We gaan naar een onderaardse crypte, al in gebruik sinds de tijd van de Puniërs, en de Villa van Tigellius, een Romein die bekend is uit Horatius’ Satiren. In de bovenstad staat de Olifantentoren. Een ander hoogtepunt vormt het Nationaal Archeologisch Museum met de mooiste voorwerpen uit de prehistorie van het eiland. De middag is vrij.
dag 5, di 14-09
Rit naar de indrukwekkende nuraghe Su Nuraxi te Barumini, waar een lokale gids ons rondleidt. Hier zien we niet alleen een toren, maar een volledig dorp eromheen. Hier komt de wereld van de

gallery/images-2013-3-en-4-vakantie-76


nuraghi-
bewoners echt tot leven. Tharros is een prachtige Romeinse opgraving, aan zee gelegen. We overnachten in het gezellige centrum van Oristanodag 6, wo 15-09

Dwars door het binnenland reizen wij naar de prachtige agriturismo Tenuta Pilastru. Onderweg bezoeken we het bronnenheiligdom Santa Cristina, dat van een hoge technische kennis getuigt. Het stadje Orgosolo beschikt over prachtige murales. Ten slotte zien we in Mamoiada het bijzondere Museo delle Maschere Mediterranee. De traditionele maskers voeren ons terug tot Dionysos en de Schikgodinnen en brengen interessante gebruiken in beeld, zoals het uit de stad verjagen van de jaarlijkse zondebok.
dag 7, do 16-09

We vertrekken vroeg naar de kust voor een boottocht naar het eiland La Maddalena. Vanuit hier steken we over naar het kleinere eiland Caprera, waar de haciënda van Giuseppe Garibaldi staat. Aansluitend gezamenlijke lunch aan zee bij de Golf van Olbia. Langs de Costa Smeralda rijden we naar Porto Rotondo, waar een kennismaking volgt met de moderne Sardijnse architectuur van de San Lorenzo en het stadje.
dag 8, vr 17-09

De hele ochtend kunt u nog gebruiken om op eigen gelegenheid Olbia te verkennen. In de namiddag directe lijnvlucht naar Amsterdam met Transavia.REISGEGEVENS
Data 10 tot 17 september 2021
Groepsomvang: minimaal 12 en maximaal 25 personen.
Vervoer naar de bestemming
We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Olbia v.v. per Transavia. De vluchttijden zijn:
10-09-2021: Amsterdam - Olbia, 13.00 - 15.15 uur
17-09-2021: Olbia - Amsterdam, 15.55 - 18.15 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 15 kg inbegrepen.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers-
en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
Vervoer ter plaatse
De rondreis op Sardinië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Tijdens de ritten kunt u genieten van de mooie landschappen die het eiland biedt.


Voor de oversteek naar het eiland Caprera maken we gebruik van lokale veerdiensten.


Hotels

Overnachtingsplaatsen: Alghero (2 nachten) - Cagliari (2 nachten)

- Oristano (1 nacht) - Arzachena (2 nachten)
Het verblijf gedurende deze reis zal plaatsvinden in plezierige en comfortabele drie-
en viersterrenhotels en een agriturismo. Alle kamers zijn voorzien van douche/bad en toilet. De hotels zijn gekozen vanwege een mooie ligging of vanwege de strategische positie ten opzichte van de bezienswaardigheden.

Maaltijden

Op deze reis zijn alle diners, twee lunch

es en een proeverij inbegrepen bij de reissom. De meeste diners vinden plaats in lokale restaurants; een enkele keer wordt in het hotel gedineerd. De overige lunches zijn op eigen gelegenheid.


Reissom
t/m 29 juni 2021: € 2275
vanaf 30 juni 2021: € 2375


toeslag eenpersoonskamer: € 225

gallery/images-download--2-
gallery/images-su-nuraxi
gallery/images-DSC07474

Aanmelding: u kunt u aanmelden voor deze reis door een email te sturen aan rolfingesmit1@gmail.com. Wij sturen u dan een inschrijfformulier toe.
Inclusief
lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vliegbelasting, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 lunch, alle diners,


proeverij, reisleiding, lokale gids, gebruik audiosysteem, reisbundel, entrees, fooien, CO2-
compensatie


Exclusief

overige lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,-

per boeking
Aantal deelnemers
minimum: 12 / maximum: 25
Deze reis wordt aangeboden samen met Labrys Reizen, dat ook de administratieve afwikkeling van de reis voor ons verzorgt. Vivian Fontijn begeleidt deze reis namens Labrys Reizen.
Audiosysteem
Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u hen overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.
Zwaarte van de reis
Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden rustig te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Op deze reis wordt meerdere keren van hotel gewisseld; op die dagen is het overslaan van een programmaonderdeel niet altijd mogelijk.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.