Oud en Nieuw te Ascoli Piceno - aeneastravel.nl

Go to content

Main menu:

Oud en Nieuw te Ascoli Piceno

Oud en Nieuw in Ascoli Piceno
De jaarwisseling brengen we door in de travertijnen stad Ascoli Piceno. Vanuit deze stad met haar prachtige pleinen, middeleeuwse huizen en kronkelstraatjes bezoeken we enkele plaatsen in Le Marche en de Abruzzen, twee regio's waar de sfeer authentiek is en kleinschaligheid de boventoon voert. De geschiedenis van de regio gaat van de Piceni, een curieus volk dat tussen de tiende en de derde eeuw vóór Christus in het oosten van Italië woonde, en de Romeinen naar de middeleeuwen. Daarnaast genieten we van prachtige natuur, ruige bergen en hoogvlakten en maken we uitgebreid kennis met de bijzondere streekgerechten. Op Oudejaarsavond beleven we een typisch Italiaanse Capodanno.
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met de Reisorganisatie Labrys Reizen te Nijmegen.

PROGRAMMA

dag 1, do 27-12 Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome en transfer naar ons hotel in Ascoli Piceno. Een wandeling voert ons door de schilderachtige middeleeuwse steegjes en langs de oude woontorens. We dineren in het oude centrum.

dag 2, vr 28-12 We verkennen Ascoli Piceno, de stad van travertijn. We zien de dom en het Baptisterium, het archeologisch museum, de Romeinse brug en de kerk van San Vincenzo e Anastasio.

dag 3, za 29-12 Dagexcursie naar Chieti. Hier staat het MANDA, het museo archeologico nazionale d'Abruzzo, dat een overzicht geeft van de cultuur van de Abruzzen van de prehistorie tot de Romeinse keizertijd. Ook bezoeken we Museo La Civitella, waar het Romeinse amfitheater onderdeel van is. In dit museum, La Civitella, bewonderen we het meer dan levensgrote beeld van de Strijder van Capestrano uit de zesde eeuw vóór Christus. Deze sculptuur staat bekend als het hoogtepunt van de Piceense kunst.

dag 4, zo 30-12 In Jesi, de geboorteplaats van Frederik II, zien we een fantastisch nieuw, aan hem gewijd museum. In Numana gaan we naar het museum Antiquarium, bekend om de 'Piceense tombe van de koningin'.

dag 5, ma 31-12 We beginnen de dag bij de 13-eeuwse kathedraal Santa Maria Assunta in Atri. Teramo is gesticht door de Romeinen en in het historisch centrum is onder andere nog een amfitheater te vinden. Ook bekijken we hier de middeleeuwse kathedraal San Berardo. Door een indrukwekkend landschap met calanchi rijden we terug naar Ascoli Piceno. Hier beleven we de oudejaarsavond op typisch Italiaanse wijze met een cenone, een groot diner, gevolgd door het aftellen naar middernacht.

dag 6, di 01-01 De abdij van San Clemente a Casauria heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van dit gebied. In Capestrano, waar de beroemde Strijder is gevonden, zien we de San Pietro ad Oratorium met de mysterieuze inscriptie van het Satorvierkant. Na de koffie heeft u nog wat vrije tijd in L'Aquila.

dag 7, wo 02-01 Transfer naar de luchthaven van Rome en directe lijnvlucht terug naar Amsterdam.

REISGEGEVENS

Reissom t/m 11 september 2018: € 2095,-. Reissom vanaf 12 september 2018: € 2195,-
Toeslag eenpersoonskamer: € 270,-
Inclusief: Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, overnachtingen op basis van logies en ontbijt, alle diners, reisleiding, entrees, fooien.
Exclusief: Lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à  € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.

Groepsgrootte: De reis gaat door bij minimaal 12 deelnemers; het maximum bedraagt 25.
We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Rome en vice versa per Alitalia.
De vluchttijden zijn:
27-12-2018 Amsterdam - Rome 12.05 - 14.15 uur
02-01-2019 Rome - Amsterdam 14.10 - 16.40 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse
De transfers en excursies worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

Hotel en maaltijden
We verblijven gedurende de hele reis in een charmant viersterrenhotel in het historisch centrum van Ascoli Piceno.
De diners vinden plaats in lokale restaurants, die met zorg door de reisleiding zijn uitgekozen.

Zwaarte van de reis
Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat het programma goed gevuld is, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Het is belangrijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
Weer
Rond de jaarwisseling mogen we rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur van 8 à 10 ºC in Ascoli Piceno. Een regenbui is niet uit te sluiten. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten
Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.
Inschrijving
U kunt zich voor deze reis aanmelden door een inschrijfformulier aan te vragen via rolfingesmit1@gmail.com.
 Op het inschrijfformulier dient u uw persoonsgegevens in te vullen conform uw paspoort of identiteitskaart. Indien de gegevens niet exact overeenstemmen met de gegevens in uw paspoort of identiteitskaart, moet u rekenen met (hoge) extra kosten op de luchthaven. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.
Na inschrijving ontvangt u van ons een boekingsbevestiging en verder wordt door Labrys Reizen de administratieve afhandeling van de reis verzorgd.

Eenpersoonskamerregeling
De reissommen zijn gebaseerd op gebruik van een gedeelde tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag. Wanneer u zich alleen inschrijft, betekent dit niet dat u per se een eenpersoonskamer moet nemen. Indien u een tweepersoonskamer wilt delen, wordt u bij een medereiziger van hetzelfde geslacht ingedeeld. Indien een kamergenoot uiteindelijk niet voorhanden blijkt, mag u van een eenpersoonskamer gebruikmaken zonder de bijbehorende toeslag te betalen.
Betaling
Op uw boekingsbevestiging staan alle gegevens met betrekking tot uw reis duidelijk vermeld. Ook is gespecificeerd hoe de betaling dient te geschieden. Deze vindt plaats in twee termijnen: binnen twee weken een aanbetaling van 15% van de reissom plus de boekingskosten; acht weken vóór vertrek de restantbetaling en de bijdrage aan het Calamiteitenfonds. Indien de reisovereenkomst binnen acht weken vóór de vertrekdag tot stand komt, dient per ommegaande de gehele reissom te worden voldaan.

Verzekeringen
Een goede reisverzekering is onmisbaar. Voor elke deelnemer aan een van onze reizen is het verplicht een reisverzekering te hebben. Tevens adviseren we u nadrukkelijk om een – al dan niet doorlopende – annulerings- verzekering af te sluiten.
Zie  voor de voorwaarden van de verzekering ook www.labrysreizen.nl/over-labrys-reizen/reisvoorwaarden.

ANVR, SGR en Calamiteitenfonds
Via Labrys Reizen is Aeneastravel aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds Reizen (CFR). Voor meer informatie verwijzen we u naar de websites anvr.nl, sgr.nl en calamiteitenfonds.nl.


 
Back to content | Back to main menu