Oud en Nieuw in Spoleto
Het sfeervolle Spoleto is de standplaats voor deze reis. Gelegen aan de Via Flaminia was het van historisch belang onder de Romeinen en de Longobarden, die het zelfs tot hoofdstad van hun rijk maakten. In de omgeving bezoeken we prachtige steden als Spello, Foligno, Narni en Viterbo. Ook het Versteende Woud van Dunarobba, de bronnen van de Clitunno en het castrum Carsulae staan op het programma. Verder is er tijd om te genieten van de bijzondere sfeer van de feestdagen in de Umbrische steden. Tijdens de reis proeft u ook heerlijke lokale specialiteiten en besluiten we het oude jaar met een traditioneel Cenone.
Deze reis organiseren we in samenwerking met de  reisorganisatie Labrys Reizen te Nijmegen.

gallery/images-IMG_190805_155820
gallery/images-poortPROGRAMMA

dag 1, ma 27-
12 Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome en bezoek aan het Romeinse legerkamp Carsulae. Aansluitend transfer naar het hotel in het centrum van Spoleto, waar we de gehele reis verblijven.
dag 2, di 28-
12 In Spoleto bezichtigen we het Romeinse theater en het archeologisch museum. Hier hebben we speciale aandacht voor de aanwezige Romeinse inscripties. Daarna wandelen we via de Boog van Drusus naar de kathedraal en bezoeken de Rocca Albornoz.
dag 3, wo 29-
12 In Foligno staan diverse interessante palazzi en de dom aan het centrale plein op het programma. Ook nemen we de tijd voor de Santa Maria Infraportas en het Palazzo Trinci. We genieten in de middag van de uitzonderlijk mooi bewaarde tempietto nabij de rivier Clitunno. De bronnen van deze rivier werden al in de oudheid bezongen.
dag 4, do 30-
12 In Spello zijn prachtige Romeinse mozaïeken te zien uit een villa, die we door middel van computeranimaties ook op een andere manier kunnen ervaren. Wandeling langs middeleeuwse en Romeinse monumenten. Na de lunch bezoeken we in Bevagna de resten van een Romeins theater met daarin een middeleeuws huis. ’s Avonds sluiten we het jaar feestelijk af met een cenone.
dag 5, vr 31-12
Een rustige nieuwjaarsdag:  we maken door middel van een stadswandeling kennis met het middeleeuwse centrum van Viterbo. Daarbij lopen we door de middeleeuwse wijk San Pellegrino richting de Dom en het Palazzo dei Papi.
dag 6, za 01-
01 In Narni bekijken we de Ponte di Augusto en maken we een wandeling, zowel boven als onder de grond. Vervolgens staat een bezoek aan het versteende woud van Dunarobba op het programma.
dag 7, zo 02-


1 De laatste ochtend in Spoleto is ter vrije besteding. Begin van de middag transfer naar de luchthaven van Rome en directe terugvlucht naar Amsterdam.

gallery/images-15_11_17-01_44_50-C82882bbbd04153317c3222a7c8f0250
gallery/images-spello-romantischREISGEGEVENS

7-daagse vliegreis,

27 december 2021 t/m 2 januari 2022Flexibele voorwaarden
Boekt u nu voor deze reis? Dan kunt u tot en met 1 juni 2021 kosteloos omboeken of annuleren zonder opgave van reden! Kunt u nog even niet beslissen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende optie!
Reissom
t/m 1 oktober 2021: € 2325
vanaf 2 oktober 2021: € 2425
toeslag eenpersoonskamer: € 150
Inclusief
lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, alle diners, reisleiding, gebruik


audiosysteem, entrees, fooien, CO2-
compensatie


Exclusief

lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,-

per boeking


Aantal deelnemers
minimum: 12 / maximum: 25
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met de reisorganisatie Labrys Reizen, die ook de administratieve afwikkeling van de reis voor ons verzorgt. Het contact bij Labrys Reizen is
drs. Dafne Oosten
Reisinformatie
We vliegen met KLM. De vluchttijden zijn:

27-12-2021 Amsterdam -
Rome 09.40 – 11.55 uur

02-01-2022 Rome - Amsterdam 17.15 – 19.50 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.  Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject normaliter kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is

opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-
programma via www.klm.nl.

Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
Hotel
We verblijven gedurende de hele reis in een viersterrenhotel nabij het historisch centrum van Spoleto.
Maaltijden
Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De diners vinden plaats in lokale restaurants die met zorg door Inge zijn uitgekozen. Op oudjaarsavond sluiten we het jaar af met een traditioneel cenone. Dit zeer uitgebreide diner duurt tot middernacht.
Zwaarte van de reis
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Wij maken tijdens deze reis gebruik van een audiosysteem.
Inschrijving
U kunt zich voor deze reis aanmelden door een inschrijfformulier bij ons aan te vragen via rolfingesmit1@gmail.com.
Na inschrijving handelt Labrys Reizen voor ons de financiële administratie af. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u wederom via Labrys Reizen de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie. Met vragen kunt u ons bereiken via  rolfingesmit1@gmail.com of telefonischop 06-
40899040.