Oud en Nieuw in Catania - aeneastravel.nl

Go to content

Main menu:

Oud en Nieuw in Catania

OUD EN NIEUW IN CATANIA

De periode rond Oud en Nieuw is in Italië altijd een bijzondere tijd. Dit jaar organiseren we wederom in samenwerking met Labrys Reizen een Oudjaarsreis met als standplaats Catania, gelegen aan de voet van de Etna. We hebben een mooie combinatie gemaakt van de zuidpunt van Calabrië met hoogtepunten als de Bronzen van Riace, en bijzondere opgravingen en steden in het oosten van Sicilië zoals Piazza Armerina, Syracuse en Taormina. Uiteraard ontbreekt de cenone op 31 december niet als typisch Italiaanse manier om het jaar uit te luiden.

PROGRAMMA

dag 1, za 28-12 Indirecte lijnvlucht van Amsterdam naar Catania, waar we de gehele reis verblijven. Aansluitend verkenning van de stad met een eerste stadswandeling door het oude centrum.
dag 2, zo 29-12 Vandaag bekijken we tijdens een wandeling door het centrum van Catania de aan de heilige Agatha gewijde kathedraal en de beroemde Fontein van de Olifant, het symbool van de stad. Prachtige barokke palazzi, het Odeon en het geboortehuis van de componist Bellini passeren de revue.
dag 3, ma 30-12 Excursie per touringcar naar Villa Romana del Casale te Piazza Armerina, de vierde-eeuwse villa met uitstekend bewaarde Romeinse mozaïeken. Aansluitend bezoek aan de opgraving van de Griekse stad Morgantina, waar we een antiek theater aantreffen.
dag 4, di 31-12 Vandaag staat geheel in het teken van de veelzijdige stad Syracuse met onder andere een bezoek aan het Griekse theater en het Archeologisch Museum. Ook de tempel van Apollo, de Dom en de Bron van Aretusa in het oude stadsdeel Ortygia komen aan bod. ’s Avonds sluiten we 2019 af met een uitgebreide cenone.
dag 5, wo 01-01 De eerste dag van het nieuwe jaar heeft een rustige start. Eind van de ochtend rijden we via de imposante vulkaan de Etna richting Taormina voor een bezoek aan het prachtige Griekse theater.
dag 6, do 02-01 Met de boot steken we over naar het vasteland en bezoeken in Reggio di Calabria de beroemde Bronzen van Riace. Vanaf de boulevard hebben we bij mooi weer uitzicht op het eiland Sicilië. In de middag is er tijd voor Scylla, de plaats waar volgens de mythologie het zeemonster Scylla huisde.
dag 7, vr 03-01 Na wat vrije tijd in Catania vertrekken we tegen de middag voor de transfer naar de luchthaven van Catania en indirecte lijnvlucht naar Amsterdam.
REISGEGEVENS

Reissom t/m 3 september 2019: € 2175,-
Reissom vanaf 4 september 2019: € 2275,-
Toeslag eenpersoonskamer: € 180,-

Inclusief
Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, alle diners, reisleiding, entrees en fooien.
Exclusief
Lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à
€ 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.
Aantal deelnemers
De reis gaat door bij minimaal 12 deelnemers; het maximum bedraagt 25.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Catania v.v. per Alitalia. Zowel op de heen- als op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchttijden zijn:
28-12-2019: Amsterdam - Milaan, 11.55 - 13.30 uur
28-12-2019: Milaan - Catania, 15.35 - 17.20 uur
03-01-2020: Catania - Milaan, 14.15 - 16.05 uur
03-01-2020: Milaan - Amsterdam, 16.55 - 18.50 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse
De transfers en excursies worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

Hotels en maaltijden
We verblijven gedurende de hele reis in een viersterrenhotel nabij het historisch centrum van Catania. De diners vinden afwisselend plaats in het hotel en in lokale restaurants, die met zorg door de reisleiding zijn uitgekozen. Op Sicilië wordt  regelmatig vis geserveerd.

Zwaarte van de reis
Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat het programma goed gevuld is, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, kunt u gerust telefonisch contact met ons opnemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer
Rond de jaarwisseling mogen we rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur van 7 à 14 ºC in Catania. Een regenbui is niet uit te sluiten. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten
Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld
Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees
De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving
U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier uit onze nieuwsbrief per email aan ons op te sturen. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven welke verzekeringen u wilt afsluiten en welke speciale wensen u eventueel heeft, zoals een eenpersoonskamer of een bepaald dieet. Op het inschrijfformulier dient u uw persoonsgegevens in te vullen conform uw paspoort of identiteitskaart. Deze gegevens worden onder andere gebruikt voor de vliegtickets. Indien de gegevens niet exact overeenstemmen met de gegevens in uw paspoort of identiteitskaart, moet u rekenen met (hoge) extra kosten op de luchthaven. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.
Na inschrijving ontvangt u via Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U ontvangt van ons bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie. Indien u de reisbescheiden acht dagen vóór vertrek nog niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op.

Eenpersoonskamerregeling
De reissom is gebaseerd op gebruik van een gedeelde tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag. Wanneer u zich alleen inschrijft, betekent dit niet dat u per se een eenpersoonskamer moet nemen. Indien u een tweepersoonskamer wilt delen, wordt u bij een medereiziger van hetzelfde geslacht ingedeeld. Indien een kamergenoot uiteindelijk niet voorhanden blijkt, mag u van een eenpersoonskamer gebruikmaken zonder de bijbehorende toeslag te betalen.

Boekingskosten
Per boeking rekenen we € 20,- aan boekingskosten, te voldoen bij de aanbetaling.
Indien u zich voor twee personen aanmeldt voor een reis, kunt u op het inschrijfformulier aangeven of de tweede deelnemer een aparte boeking wil maken. Bij een aparte boeking ontvangt de tweede deelnemer zowel de factuur als de reisbescheiden apart; voor beide boekingen gelden dan de boekingskosten à € 20,-. Indien de tweede deelnemer geen aparte boeking wenst, ontvangt de eerste deelnemer één factuur en de reisbescheiden voor beide deelnemers; dan wordt slechts eenmaal € 20,- in rekening gebracht.

Betaling
Op uw boekingsbevestiging staan alle gegevens met betrekking tot uw reis duidelijk vermeld. Ook is gespecificeerd hoe de betaling dient te geschieden. Deze vindt plaats in twee termijnen: binnen twee weken een aanbetaling van 15% van de reissom plus de boekingskosten; acht weken vóór vertrek de restantbetaling en de bijdrage aan het Calamiteitenfonds. Indien de reisovereenkomst binnen acht weken vóór de vertrekdag tot stand komt, dient per ommegaande de gehele reissom te worden voldaan.

Verzekeringen
Een goede reisverzekering is onmisbaar. Voor elke deelnemer aan een van onze reizen is het verplicht een reisverzekering te hebben. Tevens adviseren we u nadrukkelijk om een – al dan niet doorlopende – annulerings- verzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering moet in de regel binnen zeven dagen na dagtekening van de factuur afgesloten worden. Wij  bieden  u de mogelijkheid beide verzekeringen meteen bij boeking af te sluiten. Zie labrysreizen.nl/algemene-informatie/verzekeringen voor meer informatie.

Annulering
Indien een reiziger een reisovereenkomst annuleert, is deze naast de boekingskosten à € 20,- de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- bij annulering tot de 56e kalenderdag vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
- bij annulering vanaf de 56e tot de 42e kalenderdag vóór de vertrekdag: 30% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 42e tot de 14e kalenderdag vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 14e kalenderdag vóór de vertrekdag: de volledige reissom.
Annuleringen buiten kantooruren worden geacht te zijn verricht op de eerstvolgende werkdag.
Indien de kamergenoot van de reiziger de reisovereenkomst annuleert, kan de reiziger gebruikmaken van een eenpersoonskamer. Labrys Reizen brengt de reiziger de eenpersoonskamertoeslag dan niet alsnog in rekening, tenzij de eenpersoonskamerregeling op de betreffende reis niet van toepassing is.
Zie ook labrysreizen.nl/over-labrys-reizen/reisvoorwaarden.

ANVR, SGR en Calamiteitenfonds
Via Labrys Reizen zijn wij aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds Reizen (CFR). Voor meer informatie verwijzen we u naar de websites www.anvr.nl, www.sgr.nl en www.calamiteitenfonds.nl.
 
Back to content | Back to main menu