Oud en Nieuw: Bologna-Ravenna en omgeving - aeneastravel.nl

Go to content

Main menu:

Oud en Nieuw: Bologna-Ravenna en omgeving

 

Geniet met ons van een 7-daagse reis van 28 DECEMBER 2011 T/M 3 JANUARI 2012 in Italiaanse Kerstsfeer.

De Po-vlakte in Emilia-Romagna kent prachtige historische steden met elk een uniek karakter dat veelal is gevormd door de heerschappij en het mecenaat van een vorstelijke familie. In de sprookjesachtige sfeer rond de feestdagen bezoeken we de kunststeden Bologna, Mantua, Rimini, Ferrara en Ravenna. Onze standplaats is Bologna - beroemd om haar universiteit en culinaire traditie - waar u ook een typisch Italiaanse Capodanno zult beleven.
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met de reisorganisatie Labrys Reizen.

dag 1, do 28-12 Directe lijnvlucht Amsterdam-Bologna en transfer naar ons hotel in het centrum van de stad. We nemen de tijd voor het archeologisch museum met haar mooie collectie Etruskische en Romeinse kunst. Daarna bezoeken we het mystieke complex van de Santo Stefano.

dag 2, vr 29-12 Ravenna staat bekend om zijn schitterende mozaïeken. We beginnen eerst bij het grafmonument en ‘paleis’ van Theodorik. Daarna volgen de imposante mozaïeken van de Sant’Apollinare Nuovo. Er is gelegenheid om te lunchen rond het Piazza del Popolo. Hier vlakbij bevinden zich het graf van Dante en het Neoniaans Baptisterium. Een hoogtepunt van deze dag is ongetwijfeld het San Vitaliscomplex en het mausoleum van Galla Placidia.

dag 3, za 30-12 Vandaag blijven we in Bologna. Het Museum van de Geschiedenis van Bologna is gevestigd in een middeleeuws palazzo. Vervolgens verkennen we het gebied rond Piazza Maggiore. Hier bezoeken we de basiliek van San Petronio. Daarna volgt het anatomische theater in de oudste universiteit van de wereld. We besluiten de dag bij de San Domenico, die opvalt door prachtig beeldhouwwerk met drie jeugdwerken van Michelangelo. De middag is ter vrije besteding.

dag 4, zo 31-12 In Ferrara maken we een wandeling door het historisch centrum en over de binnenplaats van het Castello Estense. Vervolgens lopen we naar de kathedraal die we uitgebreid bekijken. Na een kop thee met eventueel een lokale specialiteit staat het Palazzo Schifanoia op het programma met de beroemde Hal der Maanden.

Na terugkeer in Bologna heeft u nog wat vrije tijd voordat u oudjaarsavond op typisch Italiaanse wijze beleeft met een Cenone, een groot diner, gevolgd door het aftellen naar 12 uur 's nachts.

dag 5, ma 01-01 Na een vrije ochtend begeven we ons naar Rimini. Direct achter de boulevard ligt het prachtige oude centrum met de imposante Poort van Augustus en de bijna 2000 jaar oude brug van Tiberius. We bezoeken eveneens de Templum Malatestianum - een juweel uit de 15e eeuw -, het Piazza Cavour en het huis van een Romeins chirurg. Een reconstructie van dat huis bevindt zich in het ernaast gelegen archeologisch museum, dat een mooie collectie Romeinse kunst bevat.

dag 6, di 02-01 In het schilderachtige Mantua maken wij eerst kennis met haar beroemdste inwoner: Vergilius, schrijver van de Aeneis in opdracht van keizer Augustus. We maken een stadswandeling over de pleinen van de stad, waarbij wij de Rotonda, een vroegchristelijke kerk, en de Duomo bekijken. Na de lunch staat het enorme paleis van de familie Gonzaga met haar indrukwekkende kunstcollectie op het programma. Hoogtepunt is ongetwijfeld de Camera degli Sposi die is beschilderd door Andrea Mantegna. Tot slot is er een bezoek aan de kerk van Sant’Andrea met werk van Correggio en Mantegna.

dag 7, wo 03-01 In de loop van de ochtend vertrek naar de luchthaven voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

REISGEGEVENS EN INSCHRIJVING

Reissom t/m 5 september 2017: € 1895, Reissom vanaf 6 september 2017: € 1970,-
Toeslag eenpersoonskamer: € 240,- U kunt inschrijven door een email te sturen aan rolfingesmit1@gmail.com
U ontvangt dan van ons een inschrijfformulier met alle informatie.
Inclusief
Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, overnachtingen op basis van logies en ontbijt, alle diners, reisleiding, entrees, gebruik audiosysteem, fooien.

Exclusief
Lunches, drankjes bij diners, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.

Groepsgrootte
De reis gaat door bij minimaal 12 deelnemers; het maximum bedraagt 25.

Audiosysteem
Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hen door uw headset. Zo kunt u in deze stad de reisleiding overal goed verstaan.

REISGEGEVENS
Vervoer naar de bestemming
We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Bologna per KLM.
De vluchttijden zijn:
28-12-2017 Amsterdam - Bologna 10.25 - 12.15 uur
03-01-2018 Bologna - Amsterdam 12.55 - 15.00 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

KLM-ruimbagage
Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten per KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.
Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse
De transfers en excursies in Italië worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.


Hotel en maaltijden
We verblijven de gehele reis in een centraal gelegen viersterrenhotel in Bologna. Het hotel biedt gratis WIFI en heeft (tegen betaling) wellness-faciliteiten.
De meeste diners, waaronder het oudejaarsdiner, vinden plaats in lokale restaurants, die met zorg door de reisleiding zijn uitgekozen.

Zwaarte van de reis
Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat het programma goed gevuld is, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Het is belangrijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, kunt u gerust telefonisch contact met Labrys Reizen opnemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer
In Bologna kunnen we rond de jaarwisseling rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 5 à 6 C. Een regenbui is niet uit te sluiten.van ons een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U ontvangt van ons bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie. Indien u de reisbescheiden acht dagen vóór vertrek nog niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op.

ANVR, SGR en Calamiteitenfonds
Labrys Reizen is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds Reizen (CFR). Voor meer informatie verwijzen we u naar de websites anvr.nl, sgr.nl en calamiteitenfonds.nl.


Grensdocumenten
Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf

 
Back to content | Back to main menu