Lustrumreis Via Appia - aeneastravel.nl

Go to content

Main menu:

Lustrumreis Via Appia

Deze bijzondere reis voert ons langs het gehele tracé van de 'koningin der wegen': van het eindpunt Brindisi in Apulië via de regio's Basilicata en Campanië naar de muren van Rome in Latium. Milennia lang was de weg essentieel voor het verplaatsen van troepen, handel en pelgrims, maar de zijkanten van de weg dienden ook als begraafplaats. Regelmatig wandelen we over stukken van de oude weg en proberen we ons in te leven in vroegere reizigers als Horatius. Onderweg bezoeken we de opgravingen van de steden die langs de weg ontstonden, beroemde villa's en grafmonumenten en we genieten van bijzondere, vrij onbekende landschappen. We eindigen onze fascinerende tocht met een wandeling op de muren van Rome en bereiken te voet het beginpunt van de eerste snelweg van Europa.Natuurlijk verblijven we onderweg in mooie hotels op bijzondere locaties en genieten we van de lokale keuken van de verschillende regio's.

Voorlopig programma:                                        
Dag 1, woensdag 16 oktober                                                                                                                              Per  Alitalia arriveert u rond 16.00 uur in Bari, waar wij u opwachten. Met onze luxe touringcar reizen wij  langs de Via Appia Traiana naar ons eerste hotel vlakbij de prachtige opgraving Egnazia, waar we 2 nachten blijven.
Dag 2, donderdag 17 oktober                                                                                                             
Vanmorgen bezoeken we in Brindisi het eindpunt van de Via Appia waar talloze grote namen uit de geschiedenis u voorgingen. Daarna reizen we langs de Koningin der Wegen naar Taranto waar we één van de mooiste romeinse musea van het zuiden bezoeken en een wandeling maken door de oude stad.

Dag 3, vrijdag 18 oktober                                                                                                                                  We volgen de Via Appia naar Venosa waar Horatius ooit werd geboren. Hier bezoeken we de Santissima Trinità, een bijzondere abdij gebouwd op Romeinse resten en de opgraving langs de Via Appia. In Melfi bezoeken wij een ondergrondse kerk met fascinerende schilderingen waarin keizer Frederik II tussen Byzantijnse heiligen figureert. Wij arriveren tegen de avond hotel Traiano in Benevento, waar wij twee nachten verblijven.Dag 4, zaterdag 19 oktober                                                                                                                         Vandaag staat een wandeling door het oude centrum op het programma waarbij wij de Santa Sofia bezoeken met haar schitterende kloosterhof. Verder bekijken wij het archeologisch museum en natuurlijk de beroemde boog van Trajanus. De middag heeft u vrij om zelf van de gezellige oude stad te genieten.
Dag 5, zondag 20 oktober                                                                                                                                  Wij volgen de Via Appia naar Capua, waar ooit de beroemde gladiatorenschool stond. Hier vond het begin plaats van de opstand van de gladiator Spartacus. Wij brengen een bezoek aan het amfitheater en het bijbehorende archeologisch museum. Daarna is er gelegenheid om te lunchen. In de middag vormt Minturnae met haar prachtige opgraving en aquaduct het hoogtepunt. Na een theestop in modern Minturno passeren wij het Graf van Cicero in Formia en komen dan bij  hotel Villa Irlanda in Gaeta (2 nachten).
Dag 6, maandag 21 oktober                                                                                                                               Na een minicollege over Horatius  bekijken wij de beroemde grot van Tiberius en het prachtige beeldhouwwerk dat daar ooit stond: Odysseus die de Cycloop verblindt en aan het monster Skylla ontsnapt. Wij drinken een kop koffie in het prachtig gelegen Sperlonga en bezoeken de Duomo in Terracina, naast de Via Appia die het Forum doorkruist. Na de lunch bezoeken wij de imposant gelegen tempels van Iuppiter Anxur met spectaculair uitzicht. Wij eindigen met een 2 km lange wandeling (facultatief) over een mooi bewaard stuk Via Appia in een prachtige omgeving.
Dag 7, dinsdag 22 oktober                                                                                                                                Over een kaarsrecht stuk via Appia van bijna 30 km omgeven door pijnbomen bereiken wij 8 km buiten Rome de enorme Villa der Quintilii. Hier steken wij te voet door naar de antieke Appia. Natuurlijk maken wij een uitgebreide wandeling over een stuk van de oude weg en bezoeken bijzondere monumenten als  het graf van de Horatiers en de Curatiers en de tombe van Cecilia Metella. Onderweg lunchen wij aan de Regina Viarum. Tot slot bezoeken wij het Museo della Mure en wandelen over de Aureliaanse verdedigingsmuren met zicht op de Via Appia. Wij eindigen bij het begin van de Via Appia bij de Porta Capena. Wij overnachten in hotel Domus Australia in het centrum van Rome.
Dag 8, woensdag 23 oktober                                                                                                                               De ochtend is vrij;  rond 11.00 uur volgt de transfer naar het vliegveld waar u om 14.10 uur vertrekt  per Alitalia.
Prijs en inschrijving: de prijs van de reis bedraagt 1599 euro p.p. bij 20 deelnemers, 1725 euro pp bij 15 deelnemers en 1849 euro bij 12 deelnemers,  op basis van een tweepersoonskamer. Voor een 1pk is er een toeslag van 175 euro. Daarbij is veel inbegrepen:

-   vlucht per lijndienst Amsterdam - Bari via Rome voor de heenvlucht en Rome – Amsterdam rechtstreeks voor de terugvlucht per Alitalia.
-   actuele luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen en reserveringskosten
-   ruimbagage
-   alle rondleidingen
-   vervoer ter plaatse per luxe touringcar
-   zeven overnachtingen in uitstekende hotels op prima locaties
-   zeven uitgebreide diners in plaatselijke restaurants waarbij u kennis maakt met de streekspecialiteiten
-   toeristenbelasting, alle entreegelden, verplichte bijdrage aan het Calamiteitenfonds, SGR en ANVR.

Exclusief:
- Reis naar Schiphol en v.v.
- Lunches en drankjes bij de diners
- Ev. verzekeringen

Vluchten
De vluchttijden zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):
Amsterdam - Bari: 12.05 – 16.15 uur
Rome - Amsterdam: 14.10 – 16.40 uur

De inschrijving sluit eind maart of zodra de reis vol is. De groep bestaat uit minimaal 12 en maximaal 25 personen. Als u wilt kunt u via de reisorganisatie Labrys Reizen, die voor ons de administratieve afwikkeling van de reis verzorgt, een reis-of annuleringsverzekering afsluiten. U kunt inschrijven door het inschrijfformulier op te sturen aan Aeneastravel via ons emailadres rolfingesmit1@gmail.com. Zodra de reis doorgaat, krijgt u van ons bericht.

 
 
Back to content | Back to main menu