Lustrumreis Verborgen Schatten van Rome - aeneastravel.nl

Go to content

Main menu:

Lustrumreis Verborgen Schatten van Rome

Een speciale reis voor diegenen die al eerder in Rome waren en de bekende highlights gezien hebben maar graag meer van de stad zouden willen ontdekken.  Voor u hebben we een programma samengesteld met bijzondere, speciale en onbekende plekjes in de Eeuwige Stad.
Programma (
onder voorbehoud van wijzigingen)
Dag 1, vrijdag 15 maart
Na de vlucht transfer naar Rome met onderweg bezoek aan EUR, het Rome van Mussolini gebouwd voor de wereldtentoonstelling. Hier bezoeken we het Colosseo Quadrato, de Santi Pietro e Paolo en het Museo della Civilta Romana met onder andere een enorme maquette van Rome.
Dag 2, zaterdag 16 maart
Per taxi naar het Mozesbeeld van Michelangelo. Daarna bezoeken we de Domus Aurea van Nero, een gigantisch paleis  rond een ronddraaiende eetzaal, gebouwd na de Brand van Rome.  We bekijken een ondergronds deel van het Circus Maximus en wandelen door een hele oude straat, de Clivus, langs Romeinse en vroeg Christelijke monumenten. Hier staat  de San Giovanni e Paolo. Onder deze kerk liggen een Romeinse huizen met goed bewaarde Christelijke en Romeinse wandschilderingen.  We eindigen met de bizarre Santo Stefano Rotondo en het unieke werk van Pomerancio. Onder deze kerk bevindt zich een Mithrastempel. We keren per taxi terug.
Dag 3, zondag 17 maart
Per taxi worden wij naar de Gianicolo gebracht waar wij het museum van de eenwording van Italië bekijken, het Ossuario van de Garibaldini, de Tempietto van Bramante (het eerste gebouw van de Hoog Renaissance gelegen binnenin de Spaanse ambassade) en de fantastische schilderingen van Rafael in de Villa Farnesina. Na de lunch in Trastevere zien we in Palazzo Spada nog een klein meesterwerk van Bramante en sluiten we af met de prachtige collectie Romeinse beelden van Palazzo Altemps. Mogelijkheid om nog wat (na) te genieten op Piazza Navona of bij het Pantheon.

Dag 4, maandag 18 maart
In het Thermenmuseum ervaren we de omvang van dit gigantische complex waarin zich nu o.a. een deel van het Museo Nazionale Romano en een door Michelangelo ontworpen kerk bevinden, de Santa Maria degli Angeli. Na de lunch volgt misschien wel het mooiste Romeinse museum, Palazzo Massimo, met onder andere de wandschilderingen uit de Villa van Livia en vele prachige mozaȉeken en beelden.
Dag 5, dinsdag 19 maart (bus)
Vandaag bezoeken we de favoriete buitenplaats van veel rijke Romeinen, Tivoli, waar we de uitgestrekte Villa Adriana bezoeken. Daarna volgt het mooie mengsel van natuur en cultuur in de Villa Gregorio waar we resten zien van de Acropolis van Tibur boven de woest stromende rivier Aniene. We sluiten af met de Villa d’Este waar we begroet worden door het geluid van 1000 fonteinen.
Dag 6, woensdag 20 maart (bus)
Eerst staan twee vroeg Christelijke kerkjes op het programma: de Santa Pudenziana en de Santa Prassede. Per bus passeren we daarna de Porta Maggiore met de resten van drie Romeinse aquaducten. In het complex van de Sant’Agnese bezoeken we een oude kerk, een mausoleum met bijzondere mozaieken en de onder de kerk gelegen Catacomben. Tot slot staat op het programma  de San Lorenzo met een bijzondere kloosterhof  en crypte, gelegen naast het grote kerkhof van Rome. De middag is ter vrije besteding.
Dag 7, donderdag 21 maart.
Onderweg naar het vliegveld bezoeken wij het park van de Villa Torlonia met daarin een villa die door Mussolini in WO2 werd gebruikt. Deze is versierd met bijzondere schilderingen waarin grootheden uit de Italiaanse literatuur en kunst geëerd worden. Maar er staat ook het Casino della Chivette dat zo uit een sprookjesboek kan komen en nog veel meer. Een oase van rust in het drukke Rome. Na de lunch transfer naar het vliegveld en terugreis.

Reisgegevens:
Reissom 1699 euro op basis van tweepersoonskamer. Toeslag éénpersoonskamer 275 euro.
De inschrijving sluit 15 oktober of als de reis vol is.
U kunt inschrijven door een email aan rolfingesmit1@gmail.com met daarbij toegevoegd het inschrijfformulier uit de nieuwsbrief.

Inbegrepen:
- vlucht per lijndienst Amsterdam-Rome v.v. per Easyjet plus de actuele luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen en reserveringskosten
- busvervoer op dag 1, 5 en 7 en taxi- of metrovervoer op de andere dagen volgens programma
- zes hotelovernachtingen in het mooie, centraal gelegen hotel Domus Australia
- toeristenbelasting, alle rondleidingen en reisbegeleiding, bijdrage Calamiteitenfonds en boekingskosten, kofferlabels en plattegrond van Rome
- 6 uitgebreide diners exclusief drankjes
- alle entréegelden (ongeveer 100 euro p.p).

Niet inbegrepen:
- lunches en drankjes bij diners
- actuele bagagekosten Easyjet a 25,50 euro p.p. per enkele reis voor een koffer van 23 kg. U dient bij de boeking op te geven hoeveel koffers u wilt meenemen.
Opmerking: wij adviseren een reis-en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Bij Easyjet geldt dat de annuleringskosten voor vluchten 100% bedragen na boeking incl. luchthavenbelastingen en toeslagen.
De reisorganisatie Labrys Reizen te Nijmegen zal voor ons als altijd de adminstratieve afwikkeling van de reis verzorgen. Via hen zijn wij verzekerd aangesloten bij SGR en ANVR en kunt u ook een verzekering afsluiten. 
Back to content | Back to main menu