Italiaanse avonden en cursus in Nederland - aeneastravel.nl

Go to content

Main menu:

Italiaanse avonden en cursus in Nederland

Activiteiten in Nederland
Dit jaar organiseren we diverse activiteiten in Nederland beginnend met een serie cursusmiddagen inclusief bijpassende lunch:

Geloof en bijgeloof bij Romeinen en Grieken inclusief een Italiaanse drie gangen lunch, 25 en 29 januari. (11.00-15.30 uur te Kesteren) Van de Olympische goden en Griekse orakels naar de numina, onpersoonlijke machten, van de Romeinen met daarnaast aandacht voor (bij)geloof in het dagelijks leven.

De Zeven Wereldwonderen in de Griekse wereld
inclusief een Griekse lunch, 17 en 19 december ( 11.00- 15.30 uur, Kesteren) Wie kent niet de Hangende Tuinen van Babylon of de Kolossos van Rhodos. Wat deze wonderen waren en hoe ze invloed zouden hebben op onze eigen tijd, hoort u in deze cursus.

De opvolgers van Augustus,
the good, the bad and the ugly, met vooral aandacht voor keizer Claudius, die Brittannia veroverde, en de brand van Rome onder keizer Nero. Bij Brittannia past een afternoon tea. Datum:  zo 13 december (13.30 - 17.00 uur, Kesteren).

Voor alle cursussen geldt: maximaal 20 personen i.v.m. de Coronamaatregelen. Vol is vol.

Verder verzorgen wij Italiaanse avonden en middagen rond diverse thema's zoals de onbekende regio Le Marche, Met Horatius langs de Via Appia of Sardinie en Corsica.
Als zo'n middag of avond u voor 2021 ook een leuk idee lijkt, neem dan gerust contact met ons op.
Het gaat altijd om een combinatie van een lezing met hapjes en wijn uit het betreffende gebied. Ook een combinatie met een Italiaans diner behoort tot de mogelijkheden. Dit jaar zijn we o.a. in Hengelo (10 januari),  Leusden (12-2) en Vaassen (18-2).
Meer informatie via onze nieuwsbrieven.

 
Back to content | Back to main menu