Ervaringen reizigers
Hieronder verschijnen regelmatig ervaringen van reizigers na afloop van een groepsreis:
Le Marche, vereniging Jaso uit Gent:


Terugkomend op onze reis doorheen Le Marche wil ik jullie beiden van harte danken omdat jullie voor een ongelooflijk mooie ervaring gezorgd hebben. Rolf, ik bewonderde bij jou zowel je grote kennis als de manier waarop je het meegaf. Je moet in je vorig leven een gemotiveerde en sympathieke leerkracht geweest zijn. Bewijs: de aandacht die wij allemaal aan je uitleg schonken.
Inge, jij waart meer de zorgzame moeder die voor spijs en drank zorgde en dit op een hoog niveau bracht. De "invaliden" ondersteunde je  letterlijk en figuurlijk.
Het feit dat jullie zo goed op mekaar inspelen vormt een hoge meerwaarde aan jullie "gids zijn". Het is trouwens de eerste keer dat ik een duo-
gids meemaak op mijn vele reizen.Sardinie
Met heimwee denk ik terug aan de dagen op Sardinie.
Aan de bezienswaardigheden met de altijd interessante uitleg van Rolf, de heerlijke lunches en diners door Inge uitgezocht en de gezelligheid met de hele groep. Hartelijke groeten, Cees
Nogmaals willen wij jullie bedanken voor deze fijne rondreis op Sardinië. Al vaker zijn wij onder jullie leiding met vakantie geweest. Steeds was daar de stiptheid en deskundigheid voelbaar. Jullie betrokkenheid naar alle deelnemers was open en toch bindend.
Een excursiereis waarbij je na 2 uur na aankomst op Sardinië al een goede inleiding en uitleg krijgt over de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van het eiland is wel heel bijzonder.
Dit tekent het patroon dat we op onze reis niets zouden gaan missen over de cultuur en architectuur op Sardinië.
Jullie hebben ons deze week verrast met veel info over een bijzonder eiland. De spontane toevoegingen tijdens een excursie van een kerk of catacombe gaf een extra beleving aan deze gevarieerde reis.
De door jullie gereserveerde hotels en restaurants hebben bijgedragen aan een mooie studie/vakantiereis, waarvan wij nog lang zullen nagenieten. Hartelijke groeten,
Wil en Wessel Jan.Sicilie
Met heel veel plezier kijken we terug op een fantastische reis naar Sicilie. Nog dagelijks blikken wij terug op alle prachtige dingen die jullie ons hebben laten zien.De groepsleden waren plezierig, de hotels prima en het eten heerlijk.
Menneke

Rome
Wij hebben de Oegstgeesterdraad weer opgepakt, maar zinderen nog voortdurend na. Wat hebben we genoten van alles en iedereen. Dank voor jullie gezelligheid en informatieve bijdragen tijdens alle uren die we in het kielzog van Rolf en onder de hartelijke zorgen van Inge hebben mogen doorbrengen.
Wij zouden nog uren naar Rolf kunnen luisteren, hij weet als geen ander oude bouwputten tot theater te maken. Voor herhaling vatbaar. Miep en Ids
Ik wil hierbij Rolf en Inge een compliment maken voor hun regeltalent, improvisatie vermogen, parate kennis en zeker ook hun toewijding aan de groep.
Voor Margriet en mij is deze reis zeker een bijzondere ervaring geweest. Cor en Margriet
Wil jullie nogmaals hartelijk danken voor de fantastische reis door Rome, ik heb Rome intens in me opgenomen en heb volop genoten van alles en iedereen en de prachtige interessante verhalen die je/jullie ons vertelden over de schatten van Rome.
De perfecte organisatie, het fijne hotel, de spannende opbouw van de dagen en de heerlijke restaurantjes 's avonds. De groep mensen waarmee we op reis waren, in verbinding, zeer innemend en hartelijk en erg gezellig ook!!!! Niets dan lof.
Tiny
Le Marche
Met deze mail willen we jullie nogmaals bedanken voor de fantastische reis
> die jullie ons hebben gegeven.Wij kijken met heel veel plezier en genoegen
> hier op terug.Je verhalen,je bevlogen uitleg,de mooie plekken waar jullie
> ons gebracht hebben,de goed uitgezochte restaurants,cafeetjes en de fijne
> sfeer die jullie creeerde maakten het voor ons een prachtige belevenis.
Liesbeth en WillemSardinie
Het was weer een prachtige reis daar op Sardinie! Wat mooi dat op zo'n relatief geringe afstand nog restanten van zulke oude en onbekende culturen te vinden zijn.
Wat hadden jullie het weer geweldig voorbereid, zoals mooi weer :), schitterende en imponerende locaties, prima hotels, heerlijk eten en goede info. Hartelijk dank voor jullie inzet, ook voor de nazorg als adressenlijst en pogingen mijn dierbare bloesje terug te vinden.
Jenneke
Zo kan ik jullie nog weer bedanken voor de prachtige week die we beleefd hebben, dank zij jullie geweldige zorgen en aandacht voor ieder van ons en natuurlijk het mooie weer. Ik ben nog steeds in gedachten bij die heerlijke dagen. Elly
Sardinië is anders dan de rest van Italië, een complete verrassing. Wat niet anders was was de zorg en individuele aandacht voor iedereen. Voeg daarbij de leuke verhalen, de degelijke voorbereiding en je hebt een reis om nooit meer te vergeten.


Henk en Marthe Brink-
Kuilema, Veenendaal.


Nogmaals: wij kijken terug op een heel interessante en leuke reis. We hebben ons opnieuw thuis gevoeld bij jullie, evenals bij de andere reisgenoten. Het paste ook helemaal bij onze interesse in nieuw te ontdekken landen: uit welke historie is het voortgekomen, hoe leven en eten de mensen er, hoe is het landschap.
Wij zeggen het voort aan al onze cultuurminnende vrienden. Mirjam en Leo.

Oud en Nieuw Romeinse Goudkust
Hotel en vervoer en geboden maaltijden, allemaal heel goed. De opbouw van de opgravingsbezoeken met de daarbij gegeven uitleg vond ik een mooi geheel vormen, waardoor een levendige indruk kon ontstaan over het reilen en zeilen in het Romeinse keizerrijk.Kijkmet tevredenheid en genoegen terug op de jaarwisseling-
reis met jullie beiden. Het reisgezelschap als geheel was gelukkig ook heel prettig. F. Rutten, Hengelo
Oud en Nieuw Romeinse Goudkust en Napels. We hebben genoten van excursies, toelichtingen en verhalen, het gemak dat alles geregeld was, het gezelschap, de inspanning en de rust (voor ons perfecte dosering). Fam. Koornneef, WageningenCampania
Terugkijkend op een prachtige week, kan ik mijn ervaringen in twee woorden samenvatten: warmte, van zonovergoten Campania, van de verhitte gemoederen, sluimerende vulkanen en de warme ontvangst hier. En Schatten, kunstschatten en natuurlijke rijkdommen en de schatten van mensen die ons lieten meegenieten van hun schat aan kennis en wijsheid. Dank en tot ziens!
Sonja Haase


Het was een enerverende, bijzondere, leerzame tijd dankzij jullie. Super was het - met heel veel dank. Een “gouden” herinnering!!

Fam. Braamskamp, Emmen

Le Marche
Natuurlijk is jullie aandacht alweer lang op andere zaken gericht, andere mensen, andere zielen,
maar wij zijn jullie nog niet vergeten en we willen toch nog even zeggen hoe fijn we hadden met jullie vorige week. Op een heel natuurlijke manier hebben jullie al onze harten gestolen en dat is bizonder, nogmaals dank daarvoor, we houden het nog lang vast, dat is zeker.
Nogmaals Rolf en Inge, we hadden het heerlijk en.......we komen terug!
Hartelijke groet,  Jos en Ien Broekman
Tot slot nogmaals heel veel dank voor jullie fijne begeleiding, in alle opzichten. We hebben genoten van alle nieuwe, mooie, interessante, verrassende en waardevolle dingen die we meegemaakt hebben.
Ciao, arrivederci, zeker ook namens Ted,
Carla

Rome
Lieve Inge en Rolf,
Wat hebben we genoten vorige week! Afgelopen zondagmiddag zijn we weer in Veenendaal aangekomen, maar zijn nog steeds niet echt geland. Met ons hoofd zijn we nog voortdurend in Rome.Wat een onvergetelijke, waardevolle rondleiding was het op 30 april. We hebben hem thuis weer helemaal gereconstrueerd en zijn bezig er een uitgebreid verslag van te maken. Zo beleven we het telkens weer opnieuw en heel intens.
En juist alle leuke, nergens in de boeken terug te vinden wetenswaardigheden maken het zo byzonder.
Ook allebei onze kinderen hebben het super gevonden: een dag om nooit te vergeten! Nogmaals: heel hartelijk bedankt!
Onze hartelijke groeten,
Henk, Betty, Maarten en Rogier te PaskeRomereis
Wij hebben net als vorig jaar in Athene enorm genoten van alles wat jullie ons hebben laten zien, horen en proeven. Nu we het een en ander verwerkt hebben dringt het pas echt tot ons door wat een fanstastische reis het weer geweest is.Je kunt Rome natuurlijk op verschillende manieren bekijken, maar wat jullie persoonlijke inbreng aan toegevoegde waarde heeft is moeilijk te beschrijven.
Marion en Harry, Apeldoorn


Rolf en Inge: deze week in Rome was weer een geweldige ervaring: op en top voorbereid door jullie, zeer ruim voorzien van informatie en gewel(da)dige verhalen, goed verdeeld over de week en leuke restaurantjes. Kortom, jullie reisbegeleiding kan ik ieder ander van harte aanbevelen! De mimosa mag jullie daar jaarlijks met een uitbundige bloei aan herinneren.
Gerard en Marijke Vrijs, Veenendaal
De Rome-reis was een geweldige ervaring. Zoveel geschiedenis, prachtige verhalen, mét moord- en doodslag, oude culturen, opgravingen, keizers, kunstschatten, kijken naar iets dat er niet meer is (gelukkig hebben we de foto's nog), pausen, pizza's van bijna 1 meter, filosofen, fonteinen, flitsende verkeersstromen, filmploegen, bouwmeesters, beelden, basilieken, kathedralen, kerken, kei lekkere ijsjes, leuke restaurantjes, heerlijke maaltijden en lekkere (soms héééle lekkere) wijn en dat alles is op loopafstand of m.b.v. metro snel te bereiken én ook nog allemaal in acht dagen!
Hans Prins, Eindhoven


ok deze keer hebben we een eindeloze, wel intensieve stedentrip naar Rome gehad, olv Rolf en Inge Smit. Op enthousiaste, zeer plezierige en deskundige wijze hebben we veel gehoord over de goden, de gebouwen die we te zien kregen. Daarnaast hebben we lekker gegeten in de echt Italiaanse restaurantjes. De conclusie is duidelijk: een volgende reis wordt weer gemaakt olv van Rolf en Inge.


Marion van Aken, Veenendaal
lieve Inge en Rolf,
Bedankt voor de geweldige Romereis. We hebben genoten van zoveel moois. Een week om niet te vergeten!
Gladys en Wim van der Linde, VeenendaalRolf en Inge, jullie reisleiderschap was zeer inspirerend; we hebben genoten van alle verhalen, het georganiseer en natuurlijk Rome. Het heeft onze verwachtingen overtroffen. Zeker omdat het leuk was om dit als hele groep te ervaren.
Graag tot een volgende keer in Athene EN Sicilie.
Vriendelijke groeten,
Ronald en Saskia
Marchereis
Wj zitten nu in de zon en zien terug op een gezellige en leerzame vakantie met goede hotels en leuke sfeervolle restaurants met goede gerechten.
De grote liefde die jullie koesteren voor Italië enHet was een mooie afwisselende reis. De lunch bij jullie thuis vonden wij een speciale ervaring. Leuk om te zien hoe jullie daar wonen met het prachtige uitzicht de liefdevolle betrokkenheid naar de groep trof ons.
Wil en Wessel Jan Kleefsman, Rhenen
Le Marche
Wat hebben we genoten de afgelopen week van onze rondreis door de Marche.
We wisten niet dat het daar zo mooi was.
Prachtig landschap, schilderachtige stadjes zoals bv. San Leo.
Alles onder de deskundige leiding van onze gids Rolf Smit
Hij gaf ons veel informatie over de geschiedenis en de cultuur van dit gebied
Zijn vrouw Inge zorgde voor de inwendige mens.
Zij had leuke restaurants uitgezocht, waar we heerlijke streekgerechten hebben gegeten.
Kortom een geslaagde reis naar een mooi deel van Italië , waar we zeker nog terug zullen komen.
Bas en Ellen van Capelleveen Veenendaal