Lustrumreis Romeinen in de Provence - aeneastravel.nl

Go to content

Main menu:

Lustrumreis Romeinen in de Provence

JUBILEUMREIS:
                   DE ROMEINEN IN DE PROVENCE
De eerste Romeinse provincie staat centraal in deze reis en heeft enorm veel te bieden: bijna nergens in Europa is de Romeinse cultuur zo mooi bewaard gebleven als hier. Het Theater van Orange, de Pont Du Gard, het Maison Carré in Nîmes, een nog mooi intact deel van de Via Aurelia, maar ook prachtige opgravingen zoals Vaison la Romaine of Glanum en bijzondere middeleeuwse gebouwen zoals de Saint-Trophime van Arles of Aigues-Mortes. Gecompleteerd door het schilderachtige Saint Rémy-de-Provence, waar Vincent van Gogh een deel van zijn leven doorbracht en schilderde. Dit alles geplaatst in een prachtige natuur met de eerste bloeiende lavendelvelden, de bijzondere berglandschappen van de Alpilles, zacht glooiende heuvels met olijfbomen en wijngaarden, wegen omzoomd door karakteristieke platanen en bijzondere fenomenen zoals de Bron van de Vaucluse. De zeer provencaalse markt van Uzès, diverse proeverijen en de lokale keuken ontbreken natuurlijk ook niet in het programma van wat met recht een jubileumreis van AeneasTravel genoemd mag worden!

Het voorlopige programma van de reis ziet er als volgt uit:
Dag 1: Per KLM vliegt u naar Montpellier en vandaar reizen wij per luxe touringcar naar Aigues -Mortes. We wandelen een stuk over de meest intacte 13e eeuwse muren van Europa en genieten van een drankje op het centrale plein. Daarna reizen we naar onze standplaats Orange, waar we verblijven in het centraal gelegen viersterrenhotel Arène.
Dag 2: We wandelen naar de Triomfboog van Augustus. Daarna bezoeken we in het oude centrum het prachtig bewaard gebleven Romeinse Theater. Indien mogelijk proberen we hier deze week (facultatief) ook een voorstelling bij te wonen. We maken kennis met de Oranjes in Orange bij ons bezoek aan het archeologisch museum en een wandeling door het centrum. In de middag reizen we per bus naar Châteauneuf-du-Pape, waar we een proeverij van wijn en chocolade meemaken.
Dag 3: In het charmante St. Rémy-de-Provence maken we een wandeling in het spoor van Vincent van Gogh  en bezoeken het ziekenhuis waar hij verbleef. Les Antiques, een Romeinse boog en grafmonument, vormen een passende entrée voor de opgraving van Glanum waar we ronddwalen door het Franse Pompei. In Les Baux, in de grillige, vaak door van Gogh geschilderde, Alpilles, kunt u met een drankje genieten van het prachtige uitzicht of  grasduinen in de kleine, gezellige winkeltjes.
Dag 4: Vaison-la-Romaine is de grootste Romeinse opgraving van Frankrijk en biedt een goed beeld van het leven in de provincie. Vlakbij liggen de vroegstbloeiende lavendelvelden, die we passeren onderweg naar een geliefde plek van de dichter Petrarca, de bron van Vaucluse. We sluiten af met een bezoek aan het Lavendelmuseum, waar u alles hoort over de verwerking van lavendel en lavendelproducten te proeven krijgt.
Dag 5: In Nîmes maken we een stadswandeling langs het beroemde Maison Carrée, een monument voor de beoogde opvolgers van Augustus, het amfitheater en de Jardins de la Fontaine, een park met daarin een tempel van Diana en de Tour Magne, die een prachtig uitzicht biedt over het oude Nemausus. Er is tijd om zelf verder in Nîmes te genieten.
Dag 6: Eén van de mooiste Provençaalse markten bevindt zich in Uzès, een prachtig middeleeuws stadje. Deze ochtend kunt u hier op eigen gelegenheid rondzwerven. Na de lunch bezoeken we de Pont du Gard en maken niet alleen de wandeling via het Aquaduct over de Gard, maar gaan ook met een gids door de derde etage van het aquaduct heen. Een bezoek aan het prachtige high-tech museum besluit onze dag.
Dag 7: Onderweg naar het vliegveld bezoeken we Arles en beginnen met de unieke Alyscamps, de Elyseische velden van Arles. Langs een haag van Romeinse sarcofagen lopen we over de  Via Aurelia onder lommerrijke platanen door naar een oude kerk. Daarna bekijken we in het centrum de Cryptoporticus en wandelen onder het Romeinse Forum rond. De prachtige gevel van de St-Trophime sluit ons bezoek af. Er is nog wat vrije tijd alvorens we u naar het vliegveld van Montpellier brengen.


REISGEGEVENS

Reissom t/m 15 januari 2019 € 1850,= bij 20-25 reizigers of €2039,=  bij 15-20 reizigers. Daarna op aanvraag. Toeslag eenpersoonskamer: € 270. De inschrijving sluit 14 januari i.v.m. opties op hotels en vluchten.

Inclusief: vlucht per lijndienst Amsterdam - Montpellier v.v. per KLM
• actuele luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen en reserveringskosten
• een koffer van 23 kilo p.p. op basis van het Flying Blue-tarief (gratis)
• vervoer per luxe touringcar conform programma incl. belastingen
• 6 hotelovernachtingen in het centraal gelegen Hotel Arène in Orange op basis van logies en ontbijt in
tweepersoonskamers
• toeristenbelasting, alle entréegelden
En natuurlijk elke avond een heerlijk driegangendiner in het oude centrum van Orange.
Exclusief zijn:
*lunches
* boekingskosten à € 20,- per boeking

Groepsgrootte: De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25.
We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Montpellier en vice versa per KLM/Air France.
De vluchttijden zijn:
31-5-2019 Amsterdam - Montpellier  14.00 - 15.50 uur en 06-6-2019 Montpellier - Amsterdam  16.20 - 18.25 uur.
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.

Hotel en maaltijden
We verblijven gedurende de hele reis in een mooi viersterrenhotel in het historisch centrum van Orange. Door de centrale ligging van Orange blijven de dagelijkse reistijden beperkt.
De diners vinden plaats in lokale restaurants, die met zorg door Inge zijn uitgekozen.

Weer
In juni mogen we rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur rond 25 graden. Een regenbui is niet uit te sluiten.

Inschrijving
U kunt zich voor deze reis aanmelden door een inschrijfformulier aan te vragen via rolfingesmit1@gmail.com.  Op het inschrijfformulier dient u uw persoonsgegevens in te vullen conform uw paspoort of identiteitskaart. Indien de gegevens niet exact overeenstemmen met de gegevens in uw paspoort of identiteitskaart, moet u rekenen met (hoge) extra kosten op de luchthaven. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.
Na inschrijving ontvangt u van ons een boekingsbevestiging en verder wordt door Labrys Reizen de administratieve afhandeling van de reis verzorgd. Via hen kunt u ev. ook een reisverzekering afsluiten.

ANVR, SGR en Calamiteitenfonds
Via Labrys Reizen is Aeneastravel aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds Reizen (CFR). Voor meer informatie verwijzen we u naar de websites anvr.nl, sgr.nl en calamiteitenfonds.nl.


 
Back to content | Back to main menu