Aeneas ontdekt Italie: van Paestum naar Antium 15-22 april - aeneastravel.nl

Go to content

Main menu:

Aeneas ontdekt Italie: van Paestum naar Antium 15-22 april

Net als Odysseus, maakte ook de stamvader der Romeinen, Aeneas, na de val van Troje een enorme reis, die hem uiteindelijk naar Latium zou voeren. Onze reis bezoekt plaatsen, die met zijn tocht verbonden zijn, zoals de Grot van de Sibille in Cumae (waar aan Aeneas de toekomst van zijn nageslacht werd voorspeld) en in Lavinium het Graf van Aeneas. Maar we bezoeken ook Pompei, het eiland van de Limoncello Capri, de prachtige tempels van Paestum en paleizen van het nageslacht van Aeneas ( keizers als Augustus en Nero).

Programma
Wo  7 oktober, dag 1.
Rechtstreekse vlucht per Transavia (13.10-15.30) naar Napels. Transfer naar  hotel Villa Irlanda bij Gaeta. Op de plaats van dit hotel was ooit een villa die eigendom was van de familie van Augustus. De eigenaar van de villa laat ons  zien wat zich nog onder de grond bevindt. Diner in of vlakbij hotel.
Do 8 oktober, dag 2.
In de ochtend maken we een wandeling door  het schilderachtige Gaeta. Na de lunch bezoeken we de Villa van Tiberius bij Sperlonga. Het spectaculaire beeldhouwwerk van deze villa, dat als thema de tocht van Odysseus had, bekijken we uitgebreid.
Vr 9 oktober, dag 3.
In Anzio bekijken we vanaf het strand de resten van de Villa van Nero en de vondsten daaruit in het lokale museum. We vervolgen met het zogenaamde Graf van Aeneas in Lavinium, waar zich ook prachtige terracottabeelden en ex voto’s bevinden.
Zaterdag 10 oktober, dag 4.
Aeneas landde bij Cumae om zijn voorspelling over de toekomst te krijgen van de Sibille. We lunchen in de haven van Baia en bekijken de indrukwekkende villa’s, die Caesar en diverse keizers hier achterlieten. Onderweg naar hotel Forum in Pompei bezoeken wij de Villa van Poppaea te Oplontis. Zij was de tweede vrouw van Nero, voor wie een schitterend onderkomen werd gebouwd. De prachtige muurschilderingen zijn zeer goed bewaard gebleven. Diner in Pompei.
Zondag 11 oktober, dag 5.
Ons hotel ligt naast de opgravingen van Pompeï waardoor wij als het nog rustig is al kunnen genieten van de door as uit de Vesuvius bedolven stad. Nero en Poppaea hadden een speciale band met Pompeï en met name de tempel van Venus. In de namiddag volgt een minicollege in het hotel over de brieven van Plinius, waarin de uitbarsting van de Vesuvius in 79 AD wordt beschreven.

Maandag 12 oktober, dag 6.
We varen over naar het eiland van de Limoncello Capri, dat ook in de oudheid al een geliefd oord was. Zo had keizer Tiberius hier 12 prachtige villa’s, één voor elke maand. Er is tijd om verder van de stad Capri te genieten voordat de boot ons weer naar het vasteland brengt.
Dinsdag 13 oktober, dag 7.
Per bus reizen we naar Paestum, dat kan bogen op de mooiste Griekse tempels op het vasteland van Italië. Na de lunch staat de spectaculaire Amalfikust op het programma. Amalfi was korte tijd een grote zeemacht en uit die periode van welvaart stamt onder andere de prachtige Duomo. U heeft tijd om door de sfeervolle straatjes te slenteren en te genieten van de mooie uitzichten.
Woensdag 14 oktober, dag 8.
We reizen terug naar Napels. Voor de terugvlucht naar Amsterdam (16.15-18.55) heeft u nog een paar uur vrije tijd in het centrum van Napels.


Reisgegevens:
Reissom:  op basis van tweepersoonskamer bij 20 personen of meer 1860 euro, bij 14-19 personen 1980 euro . Toeslag éénpersoonskamer 210 euro.  U kunt inschrijven door een email aan rolfingesmit1@gmail.com met daarbij  het inschrijfformulier uit de nieuwsbrief.
Vluchttijden:  7-10
-2020 Amsterdam - Napels 13.10-15.30 uur en 14-10-2020 Napels - Amsterdam 16.15-18.55 uur.  

Inbegrepen:
- vlucht per Transavia Amsterdam-Napels v.v.  inclusief de actuele luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen en reserveringskosten                        
- alle excursies per bus en boot volgens programma                                                   
- zeven hotelovernachtingen in mooie viersterrenhotels                                               
- alle rondleidingen, entréegelden en reisbegeleiding                                                                          
- bijdrage calamiteitenfonds en toeristenbelasting                                                     
- 6 uitgebreide diners exclusief drankjes

Niet inbegrepen:
- lunches en drankjes bij diners. Boekingskosten.
Opmerking: wij adviseren een reis-en/of annuleringsverzekering af te sluiten. De reisorganisatie Labrys Reizen te Nijmegen zal voor ons als altijd de administratieve afwikkeling van de reis verzorgen. Via hen zijn wij verzekerd  bij SGR en ANVR en kunt u ook een verzekering afsluiten.
Bij al onze reizen rekenen we er op dat de deelnemers goed ter been zijn.
Wijzigingen in vluchttijden zijn voorbehouden.

 
 
Back to content | Back to main menu